Krama Era BarN

Olika initiativ

Här presenterar vi några av de många fina initiativ som har tagits av privatpersoner och företag för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom genom Krama Era Barn. Vill du också hitta på någonting? Gör det! Kontakta oss om du vill bolla idéer.

Varmt tack till er alla som väljer att engagera er och stötta kampen på så många olika sätt.

Ta vara på varje stund – Tillsammans gör vi skillnad!

2024

Ultragolf på Kils GK

Dan Fallquist spelar golf i 24 timmar i sträck för att rikta uppmärksamhet till Krama Era Barn och för att samla in pengar till stöd för forskningen. NWT uppmärksammar den galna utmaningen som inbringar 20.417:-
Läs mer här.

NWT-artikel

NWT uppmärksammar Krama Era Barns Ultragolf och skriver en artikel om Dan Fallquists fantastiska initiativ och enorma prestation. Läs mer här.

Hammarö Padel

Hamamrö Padel väljer att donera alla intäkter från öppningsdagen av anläggningen den 1 maj 2024 till Krama Era Barn. Läs mer här.

Välgörenhetsmatcher

Carlstad Crusaders väljer att spela två stycken välgörenhetsmatcher på Sola arena i Karlstad den 27 april till förmån för Krama Era Barn. Publiken erbjuds Gratis entré och företag sponsrar evenemanget med 1, 3 eller 5:- per besökare. Evenemanget inbringade 112.292:-
Läs mer här.

VF-artikel Maia 10 år

Värmlands Folkblad uppmärksammar Maias kamp mot Sanfilippos sjukdom med en artikel på hennes födelsedag den 8:e mars. Läs mer här.

Långfredagsmotion

Better Biker MTB genomför ännu en gång evenemang på långfredagen till förmån för Krama Era Barn. Denna gång under hashtagen #Långfredagsmotion2024
Cykling runt sjön Alstern i Karlstad men även medverkan på distans där all motion räknas.

NWT hyllar Saga 20 år

NWT (Nya Wermlands-Tidningen) kontaktar oss för att de skulle önska göra ett uppföljande reportage i samband med att Saga (mot alla odds) nu överlevt tonåren och fyller 20 år den 10 februari! Anette Persson och Lisa Olaison (fotograf) kommer på hembesök och skriver en fin artikel.

IF Hellton

IF Hellton bjuder in Krama Era Barn till Sundsta sporthall för att få möjligheten att visa upp oss och informera om föreningen till publik och besökare under herrarnas och dameras handbollsmatcher den 17 februari.

Svenska hjältar

Några stycken har tydligen valt att nominera oss till Aftonbladets Svenska hjältar i kategorin Årets eldsjäl. Vi blir kontaktade av Aftonbladet som skriver en artikel i samband med Sagas 20- årsdag.

2023

Ahlselltrampet 2023

Ahlsell Karlstad med Hans Widlund i spetsen arrangerar åter igen Ahlselltrampet till förmån för Krama Era Barn. Årets upplaga genomförs den 4:e juni då imponerande 18 mil avklaras på Klarälvsbanan.
Karlstad – Uddeholm – Karlstad

Zakrisdal outdoor Padel

Donerar överskottet av intäkterna från drickaförsäljning  vid deras padelbanor under säsongen 2023 till stöd för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Boka spel här.

Loppet för ALLA

Den 13 maj arrangeras Loppet för ALLA i Alby friluftsområde av företaget 4 Everybody till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Deltagarna väljer själv hur lång bana de vill ta sig an och längs vägen finns olika stationer och utmaningar. Evenemanget inbringade (Resultat ej klart ännu) :-

Dansa för livet

Karlstad dansförening, Dansstudion i Karlstad och Krama Era Barn arrangerar välgörenhetsföreställningen Dansa för livet på Karlstad Conference Center den 19 mars för att samla in pengar till forskningen. Över 100 värmlandska dansare deltar och Da Buzz uppträder.
Evenemanget samlade in 103.330:- till stöd för forskningen.

Långfredagstur 2023

Åter igen arrangerar Better Biker MTB eventet #Långfredagstur för att rikta uppmärksamhet mot forskningen om Sanfilippos sjukdom. Det genomförs en gemensam cykeltur runt sjön Alstern i Karlstad men alla som vill kan delta på distans genom att genomföra någon aktivitet, posta en bild och swisha varlfri summa. Eventet samlade ihop 11.635:-

2022

Däckmäster

Däckmäster i Karlstad AB väljer att göra en juldonation till förmån för Krama Era Barn.
”Däckmästers julklapp i år är en gåva till Krama Era Barn.

Häng på Däckmäster och stötta Krama Era Barn i kampen mot Sanfilippos sjukdom.”
Läs mer här.

Hellton Cup

IF Hellton bjuder in Krama Era Barn att få närvara under Hellton Cup. Vi är på plats i två dagar i Tingvallahallarna och Sundsta Sporthall och får möjligheten att berätta om föreningens arbete i kampen mot Sanfilippos sjukdom.
Läs mer här.

Wilmers lövtavlor

Wilmer har gjort nya lövtavlor som han säljer tillsammans med Krama Era Barn-armband under Tomtens dag på Skoghall. Intäkterna på 1.100:- donerar han till Krama Era Barn för att stötta forskningen.
Läs mer här.

Forshaga-Deje-Bladet

Monica Allöv Andersson kontaktar oss för att erbjuda Krama Era Barn en gratis halvsidesannons i nummer 47 av tidningen. Detta för att bidra till ökad medvetenhet om Sanfilippos sjukdom under kampanjen We need a Cure i samband med Giving tuesday.
Läs mer här.

Rita skapar en film

Rita Forsberg skapar en film som hon delar i sociala medier för att bidra till ökad medvetenhet om Krama Era Barn och Sanfilippos sjukdom.
Se filmen här.

World Sanfilippo Day

Andreas Rixer startar en insamling på Facebook i samband med Världsdagen för sanfilippos sjukdom. Insamlingen pågår från den 16:e till den 29:e november då det är Giving Tuesday. Resultatet på 30.000:-

Matchvärd IF Hellton

IF Hellton bjuder in Krama Era Barn att vara matchvärd när Hellton Dam tog emot serietvåan HB 78 Jönköping i Sundsta Sporthall. De presenterade vår förening inför publiken, vi hade vårt informationstält och flaggor på plats och fick även äran att dela ut pris till matchens lirare efteråt.

Vill du hitta på något?

Kontakta oss gärna om du skulle vilja hitta på någonting för att stötta Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. På den här sidan hittar du kanske lite inspiration!? Vi hjälper gärna till om du vill bolla idéer. 

Wermlandskåsan MTB

Better Biker MTB arrangerar Wermlandskåsan MTB den 12 oktober på Vintertorp i Sunne. De har arrangerat detta välgörenhetsevent sedan 2015 och för andra gången väljer de att donera överskottet till Krama Era Barn och kampen mot Sanfilippos sjukdom. Länk till eventet på Facebook här.

Miniturnering Padel

Amelia Padelterapi bjuder in till en turnering på KMTI Padel den 20:e oktober. Formatet är ”Vinnarbana split” Totalt gav turneringen 1.600:- till stöd för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Kils Bibliotek fotoutställning

Oscar Olsson ställer ut en fotoutställning på biblioteket i Kil som är öppen för allmänheten mellan den 22 oktober – 11 november för att bidra till ökad medvetenhet om Krama Era Barn och Sanfilippos sjukdom (MPS III)

Zombieloppet

Hälsohuset Ilanda arrangerar Zombieloppet och bjuder in Krama Era Barn att närvara med ett tält i anslutning till start/mål. Vi får uppdraget att sälja startbiljetter som efteranmälan och för varje såld biljett donerades en del av intäkten till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Eventet genererade 3.255:- Läs mer här.

Lidingöloppet

Fredrik Vidhamre springer Lidingöloppet (30 km) för att samla in pengar till förmån för Krama Era Barn. Hans insamling går ut på att man kan köpa varje kilometer för ett fast pris för att stötta. Läs mer på instagram här. Fredrik samlade ihop 7.850:-

Padelveckan med Krama Era Barn

Karlstad GK Padel upplåter sina padelbanor mellan vissa tider under vecka 29 för gratis spel till Krama Era Barn-stödmedlemmar. Eventet  genererade 65 st nya stödmedlemmar och totalt  20.134:- till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Läs mer här.

Ritas Loppis

Rita Forsberg kontaktar Karlstad Loppis som erbjuder henne att gratis få en plats för att sälja saker till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Tack bästa Rita för ditt fina initiativ och Karlstad Loppis för ert stöd! Dagen inbringade 2.550:-

Zakrisdal outdoor Padel

Donerar en del av intäkterna från försäljning av dricka vid deras padelbanor under säsongen 2022 till stöd för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Boka spel här.

Foto-utställning Oscar Olsson

Fotograf Oscar Olsson valde att skildra livet med Sanfilippos som sitt examensarbete. Oscar studerar på Nordens fotoskola Biskop Arnö och har varit hos oss i 6 veckor under våren. Läs mer här.

Loppet 4 Everybody

På Alby friluftsområde Tyresö arrangerade 4 Everybody AB den 7 maj detta underbara event för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till forskningen om Sanfilippos sjukdom. Deltagarna tog sig runt en bana i skogen och skulle lösa diverse uppgifter på vägen. Den som fick äran att inleda eventet var grymma Linus Jansson (MPS IIIC) som med bravur tog sig runt den 1,6 km långa banan. Bilder från eventet hittar du på vår Facebook & Instagram.

IF Hellton

Bidrar till ökad medvetenhet genom att erbjuda Krama Era Barn exponering på lagets matchtröjor (Dam- och Herr), skylt i hemmaarenan på Sundsta bad- och idrottshall och information i digitala kanaler.

Ahlselltrampet 2022

Hans Widlund på Ahlsell Karlstad arrangerar Ahlselltrampet den 12 juni till förmån för Krama Era Barn. Ett starkt gäng cyklade imponerande 18 mil på Klarälvsbanan. Bilder och videos hittar du på vår Instagram här.

Långfredagstur 2022

Better Biker MTB med Lotti Strömberg och Keith Söderberg i spetsen genomför på långfredagen den 15 april eventet #Långfredagstur2022 till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Dagen inbringar: 16.075:-

Unicorn

Helen Sjöstedt virkar otroligt fina, gosiga enhörningar till stöd för Krama Era Barn.

Födelsedagsinsamling

Sandra Berglund genomför en födelsedagsinsamling på Facebook ger 1.600:- till Cure Sanfilippo Foundation till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Ballong lila

2021

Juldonation

Westsvensk Industriproduktion AB
gör en juldonation på 3.000:- till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. De informerar också sina anställda om föreningens syfte och arbete.

WSIP - Krama Era Barn

Juldonation

Montagetjänst
donerar 3.000:- strax före jul till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Montagetjänst - Krama Era Barn

Juldonation

Däckmäster
skänker en julgåva till Krama Era Barn i form av en donation på 5.000:- till stöd för forskningen. De skickar även ut fina julkort till sina kunder för att hjälpa till att sprida budskapet.

Juldonation

Seleri AB
Hälsar God Jul med en donation på 1.500:- till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Juldonation

Krawzykowska Auktioner
Valde att göra en donation till Krama Era Barn på 20.000:- strax innan jul till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Heldag på JumpYard

JumpYard Karlstad
I samband med 2 årsjubileet den 27 november donerar JumpYard 30:-/hoppare till Krama Era Barn. Dagen inbringade 9.150:- till stöd för forskningen. Läs mer om evenemanget här.

Ökad medvetenhet

Karlstad Antik & Second Hand hjälper Krama Era Barn till ökad medvetenhet genom att informera om föreningens arbete i butiken på Våxnäs. De erbjuder Krama Era Barn-armband och broschyrer.

Värmlandskåsan MTB

Better Biker MTB arrangerar Värmlandskåsan MTB i Sunne den 13 november. Det genomförs en dagsetapp och en nattetapp där överskottet från evenemanget doneras till Krama Era Barn. Läs mer om evenemanget här. Eventet inbringade 2.800:-

Födelsedagsinsamling

Lina Wennerstrand genomför en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med sin 40-årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och Krama Era Barn till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Insamlingen gav 2.300:-

Zombieloppet

Hälsohuset Ilanda arrangerar Zombieloppet och bjuder in Krama Era Barn att närvara med ett tält i anslutning till start/mål. Vi får där äran att sälja startbiljetter som efteranmälan och för varje såld biljett donerade Hälsohuset en del av intäkten. Under eventet samlades det in 8.000:- Läs mer här.

Zombieloppet - Krama Era Barn

Vantlotteri

Mait Lind säljer digitala lotter och lottar ut vantarna ”Snöblomma” som hon själv har stickat. Mönstret är skapat av stickdesignern Jenny Alderbrant JennyPenny design. Totalt inbringade Maits initiativ 6.500:- till stöd för forskningen.

Wilmers loppis

Wilmer 5 år gjorde egna lövtavlor som han sålde under en loppis på och utanför Ica på Skoghall. Försäljningen av hans fantastiska tavlor inbringade 1.500:- som han donerade till Krama Era Barn till stöd för forskningen. Tack snälla Wilmer. Du är en superhjälte med ett hjärta av guld!

Ökad medvetenhet

Lisa Rixer satte upp ett tält i målområdet för Klarälvsloppet för att sprida medvetenhet. Hon delade ut ballonger till barnen, information och berättade om föreningens arbete. Läs mer och se bilder här.

Stöd och ökad medvetenhet

Rullarnas personliga assistans.
Stöttat flera av våra events med priser, lånat ut tält och bidrar till ökad medvetenhet genom att hjälpa Krama Era Barn att förmedla budskapet i sina kanaler.

Födelsedagsinsamling

Ted Wallin genomför en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med sin 70-årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och Krama Era Barn till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 2.050:-

Ballong lila

Bokförsäljning

Lucy Larsson – Utbildningsledare
Valde att donera en del av intäkterna från försäljningen av sin bok ”Den inre resan” där hon är medförfattare. Lucy donerade 8.028:- till Krama Era Barn. Läs mer om boken här.

Klarälvsloppet

Donerade en del av anmälningsavgiften för de som angivit Krama Era Barn vid sin anmälan. Summan som donerades landade på 3.000:- Läs mer och se bilder här

Födelsedagsinsamling

Johanna Rixer genomför en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med sin 40-årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och Krama Era Barn till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 10.000:-

Ballong lila

TyrPromenaden

OK Tyr stöttar Krama Era Barn genom att tillsammans med Grön Restaurang sprida medvetenhet om föreningens arbete. De som vinner pris från restaurangen betalar valfritt belopp till förmån för forskningen. Läs mer om TyrPromenaden här.

Födelsedagsinsamling

Markus Blassan Norlén genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.522:-

Ballong lila

Björn Goop Björnkollen

Björn Gopp bidrar till ökad medvetenhet genom att i sitt program Björnkollen i ATG Play berätta om varför han valt att stötta Krama Era Barn och ge sig in i kampen mot Sanfilippos sjukdom. Läs mer här.

Långfredagstur 2021

Better Biker MTB med Lotti Strömberg och Keith Söderberg i spetsen genomför evenemanget Långfredagstur2021 till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.
eventet inbringade 38.850:-

Better Biker MTB - Krama Era Barn

Födelsedagsinsamling

Markus Blassan Norlén genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.522:-

Ballong lila

Golflektioner för välgörenhet

Kjellstedt Golf valde att stötta evenemanget #Långfredagstur2021. Intäkterna för golflektionerna som gavs på Bryngfjorden Golf under långfredagen donerades till Krama Era Barn till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Detta initiativ inbringade 3.450:-

KjellstedtGolfLogo

Tipspromenad

Therese Lückner och Tobias Johansson genomför en tipspromenad och insamling på Facebook och donerar intäkterna till välgörenhet. I år valde de att donera till Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. De samlade in 11.000:-

Tipspromenad - Krama Era Barn

Ljusstakar

”Konstnären” Hasse Johansson säljer fina hemmagjorda ljusstakar tillsammans med Linda Askstrand där hälften av inkomsterna skänks till förmån för forskningen via Krama Era Barn.

Födelsedagsinsamling

Lotti Strömberg genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.700:-

Ballong lila

Födelsedagsinsamling​

Saga genomför en insamling på Facebook i samband med sin 17 årsdag direkt till Cure Sanfilippos Foundation till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom och inbringade: 15.200:-

Ballong lila

Födelsedagsinsamling

Lina Löfgren genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.950:-

Ballong lila

2020

Smörgåstårta

Grön Restaurang valde att donera intäkterna vid försäljning av en smörgåstårta till Krama Era Barn. Smörgåstårtan såldes för 1000:- som donerades till förmån för forskningen.

Auktion Tavla

Lena Maria Stigsdotter genomförde en auktion för tavlan med namnet ”Hopp” som hon målat. Intäkterna donerade hon till Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Vinnande budet och summan hon donerade landade på 5000:-

Tavla Hopp - Lena Stigsdotter

Gosedjur

Helen Sjöstedt virkar och överlämnar några av sina alster senaste året. Gossedjur, mössor, halsvärmare och öronvärmare överlämnas till ”Krama era barn” som får glädjen att förmedla dem vidare till glädje för någon annan.

Juldonation

Riks Städpartner valde att göra en donation strax innan jul till Krama Era Barn till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom på 2000:-

Riks Städpartner - Krama Era Barn

Rejka

Skrev låten ”Live my Life” som hon släppt i två versioner. 
För att samla in pengar sålde hon förköp till låtarna som länkar och donerade sedan intäkterna till forskningen om Sanfilippos sjukdom genom Krama Era Barn. Insamlingen genererade 540:-

Rejka - Krama Era Barn

Julklapp

Istället för julgåvor till sina kunder valde Däckmäster att årets julklapp är en gåva för välgörande ändamål i form av en donation på 7000:- till Krama Era Barn. 

#KämpaMotSanfilippo

Anders Olsson, Jonas Frögren, Jon Werme, Mats Algotsson, Martin Björgvik, Per-Erik Saikoff, Roy Bengtsson, Fredrik Vidhamre, Andreas Rixer genomför ett event där det genomförs en cykling på 30 mil, stakning 9 mil, och löpning 4,2 mil för att sprida medvetenhet och samla in pengar till forskningen om Sanfilippos sjukdom. Eventet samlade ihop 72.008:- Läs mer här.

Anders Olsson - Krama Era Barn

Livekonsert

Christer Clerwall tillsammans med Thomas Ekholm genomför en Livekonsert som sänds i gruppen Krama Era Barn på Facebook för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Christer Clerwall - Krama Era Barn

Gruppträning

Fysall genomför en gruppträning för att uppmärksamma Krama Era Barn bidrar även till ökad medvetenhet genom att skicka ut information till sina medlemmar och i sociala medier.

Fysall - Krama Era Barn

Mörmoskolan

Klass 3A och 3B på Mörmoskolan bidrar till ökad medvetenhet om Sanfilippos sjukdom genom att skapa ett bildkollage med Krama Era Barns logotype och prata och diskutera kring att alla är olika och har olika förutsättningar. De vill sprida det till så många som möjligt. Så att fler kan vara med i kampen som ”Krama Era Barn” kämpar med varje dag. Någon kan inte göra allt men alla kan göra något. Tillsammans är vi starka!

Mörmoskolan - Krama Era Barn

Insamling på jobbet

Ricoh IT Partner genomför en insamling och donerar 1.500:- till Krama Era Barn. De delar också information om Krama Era Barn på sociala medier för att bidra till ökad medvetenhet och har hjälpt till att ta fram grafik och mallar.

Föreläsning

Swedish Zwifters genomför en insamling i samband med en föreläsning där intäkterna 3.300:- donerades till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Auktion tavla

Mika Nilsson 15 år målar en tavla och genomför en auktion till förmån för Krama Era Barn. Auktionen inbringar 1.200:- till forskningen. Läs mer här.